05 Apr, 2019

Tomahavk stek i Jagneće kolenice

Restoran & Pub Tanker

Tomahavk stek i Jagneće kolenice

Pab & restoran TANKER, Novi Beograd

Na stotinak metara od zgrade Opštine Novi Beograd nalazi se pab & restoran TANKER. Moćan naziv i odvažna ponuda bili su razlog da gastro patrola portala www.restorani.rs poseti ovaj zanimljiv restoran i prenese vam utiske.

Pub & restoran TANKER čine tri celine: prostrano prizemlje restorana sa puno drveta, dovoljno prostora i sa velikim šankom, prostor na spratu koji je neka sasvim drugačija priča, idealan za opuštanje i velika terasa za uživanje na otvorenom.

Prilikom ranijih poseta isprobali smo ono po čemu je pab & restoran TANKER već poznat – sjajna selekcija točenih piva, hrskava krilca, kobasice, sočna rebarca i butkice. Ovog puta „tankovanje“ smo započeli uz PUB PREDJELO i SELEKCIJU SIREVA. Četiri vrste francuskih i italijanskih sireva oplemenili smo medom i orasima, a dve vrste pršute, izvrsnu paštetu od čvaraka, grilovan sir, ovčji kačkavalj i hrskave pileće štapiće isprobali smo u kombinacijama sa slatko-kiselo-ljutim sosom i krem sirom sa tartufima. Portugalski roze Casal Mendes savršeno se uklopio sa raskošnim ukusima.

Nastavak „patroliranja“ u vidu TOMAHAVK STEKA i JAGNJEĆE KOLENICE nije bio ništa manje zahtevan. Najkvalitetniji komad junetine odležale pod kontrolisanim uslovima, idealno je ispečen i poslužen sa sosom od vrganja. JAGNJEĆA KOLENICA spremljena u šafranu i ružinoj vodi kulinarsko je remek-delo mladog šefa Marka Živanovića koji je svoje dvogodišnje iskustvo provansalske kuhinje pretočio u ovo jelo. Uz oba jela posluženo je grilovano povrće i hrskavi začinjeni krompir. Ove mesne gurmanluke uparili smo sa kvalitetnim crvenim vinom Vranac TVRDOŠ.

„Radni“ deo patrole, kako dolikuje, završili smo nečim slatkim. TRE LEĆE – izvrstan, domaća PITA OD JABUKA sa sladoledom od vanile i karamel kremom – savršena, TANKER PALAČINKE sa maskarponeom, hrskavo flambiranom bananom i karamel prelivom – impozantne.

Bez obzira što smo u pab & restoran TANKER došli u vreme vršnog opterećenja, čekanje na jelo je bilo minimalno, prostor nije delovao pretrpano, a ljubazno i dobro informisano osoblje je dalo sve od sebe da nam ova poseta ostane u lepom sećanju. Doći ćemo ponovo, definitivno. 

pub restoran tanker beograd

restoran i pub tanker dezert