27 Mar, 2019

Hobotnica sa roštilja, Pačje grudi u brendi sosu i Teleći tomahavk sa guščjom džigericom

Restoran Despacito

Hobotnica sa roštilja, Pačje grudi u brendi sosu i Teleći tomahavk sa guščjom džigericom

Ukoliko se radnim danom u vreme ručka zateknete na Novom Beogradu kao što se to desilo gastro patroli portala RESTORANI.RS, odlično rešenje za predah i kvalitetan obrok predstavlja restoran DESPACITO u Bloku A u blizini TC Delta city.

Prijatno iznenađenje predstavljao je prostrani privatan parking restorana, što je prilična retkost kada su beogradski restorani u pitanju. U prizemlju lepe, nove zgrade, nalazi se ovaj dovoljno prostran i prozračan restoran. Prvo što se zapaža su elegantno postavljeni stolovi po uzoru na najbolje svetske restorane i uredno, profesionalno osoblje koje odmah preuzima brigu o gostu. Dok smo se osvežavali uz odličnu kafu, sveže pripremljen sok i prvoklasnu voćnu rakiju, upoznati smo sa onim što restoran DESPACITO ima na meniju.

Prema trenutnom raspoloženju i po preporuci osoblja, ručak smo započeli uz raskošnu selekciju sireva. Kozji sir, brie, gorgonzola, dimljeni sir, parmezan, pa uz to preliv od meda s tartufima, masline, suve smokve i čeri paradajz... Sjajan početak.

Dok smo uživali u aperitivima i predjelu, u kuhinji su za nas pripremana tri jela:

Hobotnica sa roštilja

Pačje grudi u brendi sosu

Teleći tomahavk sa guščjom džigericom

Kada su jela pristigla za naš sto, glavni utisak pored savršene prezentacije bila je količina, tj. neuobičajeno velike porcije. Hobotnica je, kako red nalaže, poslužena sa barenim krompirom i blitvom, a sve je bilo obogaćeno aromama maslinovog ulja, svežeg limuna i belog luka. Kraci hobotnice bili su savršeno grilovani i mekani taman koliko treba.

Pačji file pripremljen je na maslacu, a preliven je sosom od crnog luka, konjaka, neutralne pavlake i svežih tartufa. Kao prilog serviran je pire od šarenog pasulja. Uz hobotnicu i pačje grudi nam je od strane stručne i ljubazne somelijerke preporučeno organsko vino Pošip iz vinarije Jokić i nismo se pokajali što smo poslušali njen savet.

Posebnu pažnju posvetili smo Tomahavku, čuvenom telećem kotletu. Sama porcija od gotovo 700 grama najkvalitetnijeg mesa zahteva vanredno umeće pripreme. Optimalno pečen i obogaćen savršenim ukusom guščje džigerice i sosom od vrganja i bukovače, Tomahavk predstavlja pravi izazov za gurmane. Kao prilog i odličan kontrast uz tomahavk poslužena je palenta i nekoliko plodova kestena. Crveno sicilijansko vino Zisola od sorte Nero d’Avola savršeno se uparilo sa ovim savršenstvom od mesa.

Kako bi izveštaj gastro patrole bio potpun, probali smo i deserte koje restoran DESPACITO ima u ponudi. Kolači od nekoliko vrsta čokolade, čizkejk, treleće, i druge zanimljive i ukusne kremaste kreacije bile su dostojan način da se kruniše savršeno ukusan ručak i vrhunski ugođaj.

Prema našim utiscima i iskustvu, restoran DESPACITO spada u sam vrh ugostiteljske ponude prestonice. Ponuda, enterijer i atmosfera idealni su za privatne ili poslovne posete, tj. kad god poželite pravi hedonistički doživljaj. 

 

restoran despacito beograd

 

restorani despacito beograd

hobotnica restorani beograd

 

restorani novi beograd

 

despacito fine dine beograd

 

dezerti restorani u beogradu