27 May, 2019

Glazirana svinjska rebra

Restoran Supermarket Zemun Talas

Glazirana svinjska rebra

Sunčano poslepodne na obali Dunava u podnožju legendarnog Gardoša, u dobrom društvu, uz neke sjajne specijalitete... Ovako bi ukratko zvučao izveštaj najnovije gastro-patrole portala www.restorani.rs

Bistro SUPERMARKET TALAS u Zemunu ugostio nas je u zanimljivoj bašti ispred tradicionalne zemunske vile u kojoj raspolaže sa dva nivoa uređena u udobnom, eklektičnom maniru. Bistro poseduje i lepu baštu na samoj obali, u kojoj se osećaju puls Zemuna i duša Gardoša. U istoj  zoni nalaze se i drugi restorani, ali je bistro SUPERMARKET TALAS definitivno drugačiji. Drugačiji po ponudi, ambijentu, klijenteli, cenama i po konceptu uopšte.

Dok smo se upoznavali sa ponudom, posluženi smo izuzetno kvalitetnom voćnom rakijom, a poseban užitak su nam pričinili domaći sokovi koji se prave na dnevnom nivou. Za jelovnik se može reći da nije opširan, već vrlo konkretan. U ponudi su jela za prave gurmane, ali i jela koja nisu toliki atak na telesnu liniju, jela tradicionalne ali i moderne kuhinje.

Početak obroka je protekao uz savršen GARLIC BREAD, aromatizovan optimalnom količinom belog luka, koji nam je otvorio apetit za ono što sledi. U želji da isprobamo što širi asortiman, a konsultujući se sa Milicom Rakić, „gospodaricom“ kuhinje bistroa SUPERMARKET TALAS, odabrali smo četiri jela.

Specijalitet interesantnog naziva, DALAJ LAMA čine dinstano pileće meso i povrće u krem kari sosu. Najkraće rečeno – velika porcija prefinjene egzotike. Pikantno, a ne ljuto, začinjeno, ali po našem ukusu. Potpuna geografska i gastronomska suprotnost ovom jelu bio je COUNTRY BISTRO BURGER, pozamašni burger od junećeg mesa obogaćen čedar sirom, hrskavom slaninom, salatom i cezar dresingom. Pečena GLAZIRANA SVINJSKA REBRA prelivena fantastičnim barbecue sosom definitivno spadaju među bolja u gradu. Mekana su, sočna i optimalno ispečena. Jedini problem predstavlja dilema da li ih jesti priborom ili prstima. Pravi gurmanski specijalitet. Kako bi užitak u nekim od najpoznatijih kraft piva koje bistro SUPERMARKET TALAS ima u ponudi bio kompletan, poručili smo i pržene GIRICE. Restorani u Beogradu ali i šire najbolje se procenjuju po tome kako pripremaju i prezentiraju neka jednostavna, poznata jela. SUPERMARKET TALAS se definitivno izdvojio i po tom pitanju kada je reč o giricama. Idealno ispržene, bez viška ulja koje bi vam se cedilo u tanjir, kreativno nanizane, slane taman koliko treba... Odlične! Kao prilog uz burger, rebarca i girice poslužen nam je ukusan i zanimljivo isčen pomfrit, što je dodatno pospešilo konzumaciju već spomenutih kraft piva.

Atmosfera je bila odlična, opuštena, da ne kažemo zemunska. Bez obzira na dobru posećenost, nismo imali utisak gužve i prenatrpanosti, a posebno simpatičan detalj predstavlja originalan gift-shop sa majicama, kapama i ostalim aksesoarom u „munze – konza” stilu, pa ako ste iz Zemuna ili jednostavno volite Zemun, izvolite.

 

 

talas zemun supermarket restoran