Uloguj se
x
PRIJAVI RESTORAN
SOUVIGNON BLANC - PODRUM ĐORĐEVIĆ

Souvignon Blanc Đorđević je suvo belo vino koje se odlikuje zeleno žutom bojom, atraktivnim osvežavajućim mirisima sa dominacijom tonova zove i bosiljka kroz koje prožimaju začinski tonovi zelene paprike i bibera, umereno pun harizmatičan ukus sa provokativnim kiselinama koje ovom vinu daju živost i provociraju gutljaj više. Interesantno je servirati ga i kao aperitivno vino i kao vino koje uspešno prati glavna jela u jednom obroku.

Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela (sve vrste sireva, šunka), piletinu, ćuretinu, pohovane šampinjone, barenu i prženu ribu, kečigu, smuđa u pavlaci, dagnje, škampe, morske rakove, rashlađeno na temperaturi od 10-12 C.

PODRUM ĐORĐEVIĆ

U Župi, prestonici loze i vina, tradicionalnom predelu srpskog vinarstva, osunčanoj i okruženoj obroncima Kopaonika, Željina i Goča, na živopisnom brežuljku zvanom Begovac, nastao je porodični podrum Đorđević.

Podrum Đorđević, okružen sopstvenim vinogradima nastavlja vrlo dugu tradiciju gajenja loze i spravljanja vina po uzoru na pretke koji su se, u svoje vreme, školovali u Francuskoj i proizvodili najbolje grožđe i najkvalitetnija vina.

VINA
VINARIJE
NOVOSTI
  • Restoran Topčiderac
    Beograd je sredom na moru! VELIKI MEDITERANSKI STO očekuje vas svake srede u Topčidercu. Boca vina, sveža morska riba i eto savršenog dana; Mediteran je svake srede u Topčidercu od 14 do 19h. CENA PO OSOBI: 2470 RSD REZERVACIJE: 069 187 22 22
  • Restoran Klub književnika
    Dragi gosti, dnevni meni sada služimo od 16 do 19h svakog radnog dana. Supa, čorba ili potaž, zatim glavno jelo, salata i naravno desert. Svakog dana očekuje vas drugo kuvano jelo, a celokupan meni se menja na dve nedelje. Prijatno!