Uloguj se
x
PRIJAVI RESTORAN
SOUVIGNON BLANC - PODRUM ĐORĐEVIĆ

Souvignon Blanc Đorđević je suvo belo vino koje se odlikuje zeleno žutom bojom, atraktivnim osvežavajućim mirisima sa dominacijom tonova zove i bosiljka kroz koje prožimaju začinski tonovi zelene paprike i bibera, umereno pun harizmatičan ukus sa provokativnim kiselinama koje ovom vinu daju živost i provociraju gutljaj više. Interesantno je servirati ga i kao aperitivno vino i kao vino koje uspešno prati glavna jela u jednom obroku.

Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela (sve vrste sireva, šunka), piletinu, ćuretinu, pohovane šampinjone, barenu i prženu ribu, kečigu, smuđa u pavlaci, dagnje, škampe, morske rakove, rashlađeno na temperaturi od 10-12 C.

PODRUM ĐORĐEVIĆ

U Župi, prestonici loze i vina, tradicionalnom predelu srpskog vinarstva, osunčanoj i okruženoj obroncima Kopaonika, Željina i Goča, na živopisnom brežuljku zvanom Begovac, nastao je porodični podrum Đorđević.

Podrum Đorđević, okružen sopstvenim vinogradima nastavlja vrlo dugu tradiciju gajenja loze i spravljanja vina po uzoru na pretke koji su se, u svoje vreme, školovali u Francuskoj i proizvodili najbolje grožđe i najkvalitetnija vina.

VINA
VINARIJE
NOVOSTI
  • Restoran Amici
    Restoran Amici Vas poziva od 22. do 25.11.2018.Carne e Vino...uživajte u specijalnoj ponudi mesa, italijanskih salama i sireva i odabranih vina. Informacije & rezervacije: +381 11 3863 999 +381 62 22 90 25
  • Cantina de Frida - DANI PORTUGALA
    DANI PORTUGALA 15.11 - 30.11... Pozivamo vas na vesele Dane Portugala i putovanje kroz neodoljive ukuse, boje i mirise najzapadnije obale Evrope! Od 15.11. do 30.11. moći ćete da probate fantastične portugalske specijalitete, uživate u najfinijoj selekciji njihovih vina i zasladite dan tradicionalnim portugalskim dezertom! Zato izdvojite jedan dan, pozovite najdraže društvo i okusite nešto potpuno novo!
  • Restoran Sent Andrea
    FESTIVAL MORSKIH SPECIJALITETA "DANI ADE BOJANE" 16. novembar - 16. decembar 2018. Svakog dana na trpezu restorana "Sent Andrea" stizaće i sveži ulovi lokalnih ribara sa ušća ove reke u jadransko more, koje će na tradicionalan način pripremati šefovi kuhinje ovog restorana i njihove kolege iz čuvenog restorana "Ćićkova čarda" sa Ade Bojane! Zemunski kej Tel. 011 210 55 65