O nama

Restoran "Sent Andrea"je omiljeno mesto poznavaoca morske hrane zbog jedinstvene ponude svežih ulova jadranskih ribara koji svakodnevno stižu pravo sa ribarskih koča i vrhunskih kuvara specijalizovanih za pripremu morskih specijaliteta.

Pravi poznavaoci nepogrešivo osete razliku između gajene ribe i autentičnih, dragocenih ulova iz jadranskih dubina, ali i fine nijanse u ukusima koje zavise od njene svežine i načina pripreme. Ovu jedisntvenu ponudu upotpunjuje elegantan ali nepretenciozan primorski ambijent, znalački odabrana vina sa svih meridijana, mediteranska muzika i vrhunska usluga.

Pored najcenjenijih vrste jadranske ribe pripremljene na žaru, u soli, gratinirane, cepane na pola i pečene na ćumuru... na trpezi našeg restorana su i škampi, gambori, hobotnice, bogata selekcija morskih školjki, bodet od četiri vrste morske ribe, bistra supa od grdobe, čorba od morske ribe, raznovrsni specijaliteti od plodova mora po dobro čuvanim receptima...

Spoj najviših svetskih standarda i srpskog gostoprimstva, elegantan ambijent, topla mediteranska atmosfera, prestižna lokacija na samoj obali Dunava, tridesetogodisnja tradicija i jedinstvena kulinarska ponuda čine Sent Andreu idealnim mestom za istinske hedoniste, bilo da su u potrazi za reprezentativnim mestom za poslovne sastanke, romantičnim utočištem ili mestom za dragocena porodična okupljanja.

Uz jedinstvene ponude sveže jadranske ribe i plodova mora na meniju "Sent Andrea"je i bogata ponuda rečne ribe kao i odabrani specijaliteti mediteranske i internacionalne kuhinje.

U svojoj bogatoj istoriji restoran je imao čast da ugosti najuglednije Zemunce i Beogradjane kao i njihove goste iz celog sveta. O restoranu "Sent Andrea"kruže mnoge legendarne priče , a mi se trudimo da ostanu upamćene i da doprinesemo stvaranju novih.

"Sent Andrea"vas vraća u vreme kada su restorani bili mesta sa dušom, oaze veselja, istinskog hedonizma i gastronomskih užitaka.

Dobro došli na Zemunski kej, dobro došli u "Sent Andreu".


Kej Oslobodjenja 35, Zemunski kej

Specijalne ponude

Restoran Sent Andrea Beograd

Sent Andrea - Dani Jadrana

14 February, 2020 - 15 March, 2020

FESTIVAL MORSKIH SPECIJALITETA
„DANI JADRANA“ 
14.02 – 15.03.2019.

Renomirani restoran “Sent Andrea“ tradicionalno u ovo doba godine organizuje
gastronomsku manifestaciju pod nazivom „DANI JADRANA“. U periodu od 14.
februara do 15. marta sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a
gosti ovog restorana će moći da uživaju u odabranim specijalitetima
pripremljenim od sveže morske ribe i plodova mora, koji će svakodnevno stizati
iz jadranskih ribarskih mreža. Na meniju „Sent Andree“, će se naći sveži ulovi,
koje će po tradicionalnim receptima pripremati vrhunski kuvari sa primorja i
kuvari „Sent Andree“ specijalizovani za pripremu morske ribe i plodova mora.
U zavisnosti od ribarske sreće, tokom ovog jedinstvenog festivala morskih
specijeliteta, uz zvuke mediteranske muzike gosti restorana „Sent Andrea“ imaće
retku priliku da svakodnevno probaju najcenjenije vrste jadranske ribe: San
Piera, zubaca, brancina, oradu, kernju, škarpinu, pagara... koje su tokom istog
jutra, samo nekoliko sati pre nego što će se naći u njihovim tanjirima, ulovili
jadranski ribari. Pored divlje morske ribe u ponudi ce biti i škampi, gambori,
hobotnice i bogata selekcija morskih školjki.
– „Pravi poznavaoci nepogrešivo osete razliku između gajene ribe i autentičnih,
dragocenih ulova iz jadranskih dubina, ali i fine nijanse u ukusima koje zavise od
njene svežine i načina pripreme. Za njih, ali i sve one koji žele da upoznaju ovu
kod nas veoma retku gastronomsku ponudu, ovo je jedinstvena prilika da dožive
autentično iskustvo. Sa našim kolegama sa primorja smo kreirali festivalski meni
i pripremaćemo gratiniranu ribu, ribu u soli, na žaru, pečenu na ćumuru, brodet
od četiri vrste ribe, supu od morske ribe, i raznovrsne specijalitete od plodova
mora po dobro čuvanim receptima, dok će se u kotliću svakodnevno pripremati
čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara.....“, kaže šef kuhinje
restorana „Sent Andrea“.
Gastronomskom ugođaju će doprineti topla atmosfera, mediteranska muzika,
specijalne festivalske cene kao i promotivna ponuda vina.

Login

Unesite vaš broj i za nekoliko trenutaka ćemo vas povezati direktno sa restoranom

ili pozovite

+381 11 40 20 746 lok. 469

Ovaj restoran ne prima online rezervacije No reservations Koristite uslugu besplatan poziv

Odaberite datum

Odaberite termin

Odaberite goste

Login

Detalji

Adresa Adresa: Kej Oslobodjenja 35, Zemunski kej
Mesta za sedenje (unutra) Mesta za sedenje (unutra): 70
Mesta za sedenje (napolju) Mesta za sedenje (napolju): 150
Parking Parking: 10
Kartice Kartice: Credit cards Credit cards Credit cards Credit cards
Dozvoljeni kućni ljubimci Dozvoljeni kućni ljubimci: NE
Dostupno za invalide Dostupno za invalide: DA
Jezici Jezici: Engleski, Nemački
Muzika Muzika: Mediteranska muzika
Datum otvaranja Datum otvaranja: 14.06.1988
Posete Posete: 2976

Ponedeljak 10:00 - 01:00 /

Utorak 10:00 - 01:00 /

Sreda 10:00 - 01:00 /

Četvrtak 10:00 - 01:00 /

Petak 10:00 - 01:00 /

Subota 10:00 - 01:00 /

Nedelja 10:00 - 01:00 /

Meni

360° pregled i lokacija

Kontakt