Najavite se
x
PRIJAVITE RESTORAN
Internacionalni restorani > Beograd

Restoran Enso

Galerija:
Opis

Restoran Enso
Filozofija restorana počiva na kreativnosti, harmoniji ukusa i vizuelnog doživljaja hrane, sa posebnom posvećenosti svakom detalju.
ENSO, predstavlja jednim potezom, rukom nacrtan krug i označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. On simbolizuje apsolutnu harmoniju, snagu, minimalizam u izrazu i eleganciju.
Vođeni ovim pojmom, osmislili smo koncept Enso restorana koji spaja sve gorenavedene karakteristike, kako u izboru menija koji će predstavljati svojevrsnu fuziju istoka, zapadne evrope i tradicionalne srpske kuhinje, tako i u pripremanju i serviranju hrane i dizajnu enterijera.

Namena ovog restorana jeste da ispolji kreativnost i želju za savršenstvom. Akcenat je upravo na svim osmišljenim jelima, restoran nudi drugačija jela, napravljena na specifičan način, inspiracijom tradicionalne kuhinje sa novim metodama spremanja.

Enso je takođe poznat i po najboljem Bifteku u Beogradu, rekli su vrsni kritičari kuhinje:
Biftek
Juneći file koji je 3 dana suvo staren u kući, nakon čega se odrezak sprema na puteru, belom luku i majčinoj dušici. Odrezak se servira na pireu od graška i preliva se sosom od junećih kostiju. Uz odrezak idu kremaste sezonske pečurke i goveđi rep, pripreman u crvenom vinu.

Za koju god hranu da se odlučite, na tanjiru će vam servirati umetnost sa nekoliko suptilnih boja, po čemu se i Enso izdvaja od mnogih restorana, sačinjenu od bezbroj trenutnih ukusa koji će vam zauvek ostati u mislima.

Info

Restoran Enso

tel:+381 63 594924
adresa:Mitropolita Petra 8
http://www.enso.rs/
info@enso.rs
Mesta za sedenje(unutra): 38
Mesta za sedenje (napolje): 50
Kartice: Visa, Master Card, Maestro, Dina
Jezici:Engleski
Parking: 40
Radno vreme: 09h - 24h, nedelja od 13h, ponedeljak ne radimo
Tip muzike: Jazz & Funky soul
Datum otvaranja:
Posete web stranice: 12801
WiFi
Lokacija
Meni
Supe
  • Supa dana 300
  • Tajlandska pileća supa 350
  • Pripremljena od kokosovog mleka, đumbira i limunove trave, uz dodatak pilećeg , mesa i korijandera.
  • Bez Glutena!
  • Barigoule supa 350
  • Snažna supa od ribljih kostiju upotpunjena mesom gambora i san žak školjke , ulje izgorelog praziluka.
  • Predjela
  • Kroketi od tartufa 600 Kroketi od tartufa, u kombinaciji sa kremom od jabuka, svežim tartufom i kres biljkom, pravi su afrodizijak i idealno jelo za one koji strastveno uživaju u hrani.
  • Tuna tatar 900 Osim što je preukusno, ovo jelo se najbolje slika. Upakovali smo tunu sa soja sosom i avokado kremom u providan paketić (film) od limuna i dodali ekspandirani pirinač
  • Sipa 950 Ovo je sasvim sigurno najseksipilnije jelo koje ste ikada probali. Sipa se servira na kremblu od luka uz sok od spanaća, sunđer od sipinog mastila i majonez od lešnika. Dame, ne brinite, ovaj majonez ne goji.
  • San žak školjke i čičoka 900 Kao što mađioničar ne otkriva svoje trikove , ni mi vam nećemo odati tajnu naše paste od pepela koja prati San žak školjke, zajedno sa čičokom i majonezom od šafrana. Ali vam obećavamo da vas očekuje spektakl u tanjiru.
  • Tatar biftek 950 Segmenti najfinijeg dela junećeg filea, začinjeni sitno seckanim ešalotom, kiselim krastavcima i sicilijanskim kaprom. Fayot sos, snef iz naše kuhinje,brusnice u crvenom vinu, čips od krompira , kečap i brioš iz naše kuhinje kao dodaci uz jelo.
  • Parfe od guščije džigerice 850 Onaj ko je rekao da u životu sve treba probati, sasvim sigurno je tu mitsku rečenicu izgovorio preko zalogaja guščije paštete. Našu smo osmislili kao parfe. Poslužićemo vam, je na sunđeru od kafe uz dodatak citrusa koji prave kontratežu. Brioš se podrazumeva.
  • Guska 950 Meso cele guske punjeno gušičijom džigericom, kombinacijom sezonskih pečuraka i naliveno konjakom. Kuva se na veoma niskoj temperaturi skoro 40 sati. Jelo se sevira na kuliju od kajsije, uz pire od jabuke i crvenog vina. Meso je preliveno sososm od guščijih kostiju.
  • Dimljeni gambori 950 Ovo mediteransko jelo u našoj izvedbi će vas kupiti nesvakidašnjom kombinacijom kratko prodimljenih gambora sa sladoledom od praziluka, sorbeom od čerija i hrskavim krekerima od sipinog mastila. Nakon zalogaja, u ustima se zadržava blagi ukus šampanjca.
  • Zec 850 Meso celog zeca, konfitirano u čistoj pačijoj masti, servirano na kuliju od spanaća, turšija kao hrskavi, a sladoled od banana, karija i jogurta kao kremasti dodatak.
  • Sirevi 600 Kombinacija sireva uz dodatak kandiranih pistaća i putera od pistaća. Bez glutena!
  • Glavna jela
  • Kinoa 900 Kinou služimo sa sladoledom od kukuruza, dzemom od limuna, čičoka pireom, rotkvicama i granolom. Sladoled i pire se prave sa kokosovim mlekom, pa je ovo jelo pravi mali raj na tanjiru za vegane, a sigurni smo da će u njemu uživati i svi ostali koji vole da probaju nešto drugačije.
  • Pansotti pasta 950 Ovako zamišljamo ukus jela, koje su udruženim snagama spremale baka iz Srbije i baka iz Italije. Pansotti pastu smo obogatili suvim šljivama na sosu od žalfije i služimo je sa mariniranom greni smit jabukom, penicom od koštica šljiva, jabuke i sa pistaćima. Ovakva kombinacija ukusa je savršen spoj srpske i italijanske tradicije
  • Tuna 1.300 Nova tuna je nastala kao deo specijalnog menija za Dan zaljubljenih, pa je i logično da na tanjiru dominira crvena boja. Tunu pečemo kratko (tuna ne sme biti prepečena) i služimo je uz crvene njoke sa ukusom cvekle. Ovo ljubavno jelo je upotpunjeno penom od crvenog bibera.
  • Orada sa knedlama sa šljivama 1.400 Ova kombinacija će vas iznenaditi i potpuno oboriti s nogu. Neočekivana kombinacija orade, kompota od crvenog luka, knedle sa šljivama i kremastog sosa sa naglašenom notom crvenog bibera su otkriće o kojem ćete razmišljati i nakon odlaska iz Enso restorana.
  • Brizle 1.050 Za ljubitelje brizli, ovo je prava poslastica. Brizle iz suvida smo ukombinovali sa pilećim sosom sa citrusima koji kroti njihov ukus i dodali karfiol koji ga ističe.
  • Orada / kikiriki sos 1.450 Ukoliko ne volite da eksperimentišete, ovo jelo je idealan izbor za vas. Filet orade služimo sa blago pikantnim kikiriki sosom, uz hrskave rotkvice, marinirane šitake pečurke i krastavac. Ukus: Slano i blago pikantno jelo.
  • Piletina 1.450 Pileći file sa hrskavom koricom, kremasti sos od belog vina, mladi krompiri uz dodatak glaziranih tartufa i mladog luka.
  • Brancin 1.550 Filet brancina, sezonske pečurke, sotirani spanać i pena od portobelo pečuraka je idealno jelo za ljubitelje morske hrane, koji vole tradicionalnu mediteransku kuhinju. Ovde nismo hteli da mnogo eksperimentišemo, već smo filet brancina pustili da bude zvezda i dominira tanjirom kao što zaslužuje.
  • Jagnjetina 1.600 Meso jagnjeta kuva se na niskoj temperatuti, do 36 sati u citrusima i sa malo maslinovog ulja. Spremljenu roladu završavamo na puteru i serviramo na kremu od karfiola i gelu od nane. Rolada se sa jedne strane preliva sosom od jagnjećih kostiju, a sa druge espumom od manchega sira.
  • Biftek 1.700 Odrezak se servira na pireu od graška i preliva sa penom i sosom od pekorino sira. Uz odrezak idu kremaste sezonske pečurke.
  • Pačeći batak 1.550 Kažu da se lepota krije u jednostavnim stvarima. Kada smo osmišljali ovo jelo, vodili smo se tom rečenicom. Pačeći batak suvid smo iskombinovali sa karfiol kremom, kulijem od jabuke i grejvijem sa tartufima. Ukus: Slano, slatko jelo
  • Svinjski file Svinjski file sous vide je omiljeno jelo za muškarce. Služimo ga uz sušeni čeri paradajz, hrskave tikvice i luk, sa dodatkom supe od pasulja.
  • Salate
  • Salata od povrća 700 Svaki letnji meni mora imati svoju zvezdu kada je obrok salata u pitanju. Marinirano povrće služimo na blago gorkom kremu od rukole uz manchego sir Ukus: sveže i blago gorko jelo
  • Mali mix zelenih salata 250 Bez glutena!
  • Mix zelenih salata sa dodatkom čeri paradajza, parmezana i pinjola / 450
  • Slatko
  • Limun i kleka kolač 450 Kremasta kombinacija bele čokolade i kleke, ovseni krambl, sladoled od limuna, puuslica
  • Snikers 450 Kolač napravljen od kikirikija, slane karamele i mlečne i crne čokolade. Uz kolač ide pralina od mlečne čokolade i kikiriki putera i sirup od semena kakaa. Dezert je upotpunjen slanim sladoledom od kokica i karamelizovanim kokicama.
  • Kolač od mente 450 Dezert čine četiri sloja: krambl od semena kakaa, ganaš od crne čokolade i mente, krema od bele čokolade i mente, gel od mente.
  • Forest kejk 600 Apsolutni spektakl, apsolutno spektakularno serviran! Ukusima lavande, bosiljka, čokolade i lešnika usprotivili smo sorbe od cvekle. Naša izvedba Forest kolača
  • REZERVIŠITE VAŠ STO
    Unesite datum i vreme

    Ili pozovite:
    +381 63 594924

    Galerija:
    Opis

    Restoran Enso
    Filozofija restorana počiva na kreativnosti, harmoniji ukusa i vizuelnog doživljaja hrane, sa posebnom posvećenosti svakom detalju.
    ENSO, predstavlja jednim potezom, rukom nacrtan krug i označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. On simbolizuje apsolutnu harmoniju, snagu, minimalizam u izrazu i eleganciju.
    Vođeni ovim pojmom, osmislili smo koncept Enso restorana koji spaja sve gorenavedene karakteristike, kako u izboru menija koji će predstavljati svojevrsnu fuziju istoka, zapadne evrope i tradicionalne srpske kuhinje, tako i u pripremanju i serviranju hrane i dizajnu enterijera.

    Namena ovog restorana jeste da ispolji kreativnost i želju za savršenstvom. Akcenat je upravo na svim osmišljenim jelima, restoran nudi drugačija jela, napravljena na specifičan način, inspiracijom tradicionalne kuhinje sa novim metodama spremanja.

    Enso je takođe poznat i po najboljem Bifteku u Beogradu, rekli su vrsni kritičari kuhinje:
    Biftek
    Juneći file koji je 3 dana suvo staren u kući, nakon čega se odrezak sprema na puteru, belom luku i majčinoj dušici. Odrezak se servira na pireu od graška i preliva se sosom od junećih kostiju. Uz odrezak idu kremaste sezonske pečurke i goveđi rep, pripreman u crvenom vinu.

    Za koju god hranu da se odlučite, na tanjiru će vam servirati umetnost sa nekoliko suptilnih boja, po čemu se i Enso izdvaja od mnogih restorana, sačinjenu od bezbroj trenutnih ukusa koji će vam zauvek ostati u mislima.

    Meni
    Supe
  • Supa dana 300
  • Tajlandska pileća supa 350
  • Pripremljena od kokosovog mleka, đumbira i limunove trave, uz dodatak pilećeg , mesa i korijandera.
  • Bez Glutena!
  • Barigoule supa 350
  • Snažna supa od ribljih kostiju upotpunjena mesom gambora i san žak školjke , ulje izgorelog praziluka.
  • Predjela
  • Kroketi od tartufa 600 Kroketi od tartufa, u kombinaciji sa kremom od jabuka, svežim tartufom i kres biljkom, pravi su afrodizijak i idealno jelo za one koji strastveno uživaju u hrani.
  • Tuna tatar 900 Osim što je preukusno, ovo jelo se najbolje slika. Upakovali smo tunu sa soja sosom i avokado kremom u providan paketić (film) od limuna i dodali ekspandirani pirinač
  • Sipa 950 Ovo je sasvim sigurno najseksipilnije jelo koje ste ikada probali. Sipa se servira na kremblu od luka uz sok od spanaća, sunđer od sipinog mastila i majonez od lešnika. Dame, ne brinite, ovaj majonez ne goji.
  • San žak školjke i čičoka 900 Kao što mađioničar ne otkriva svoje trikove , ni mi vam nećemo odati tajnu naše paste od pepela koja prati San žak školjke, zajedno sa čičokom i majonezom od šafrana. Ali vam obećavamo da vas očekuje spektakl u tanjiru.
  • Tatar biftek 950 Segmenti najfinijeg dela junećeg filea, začinjeni sitno seckanim ešalotom, kiselim krastavcima i sicilijanskim kaprom. Fayot sos, snef iz naše kuhinje,brusnice u crvenom vinu, čips od krompira , kečap i brioš iz naše kuhinje kao dodaci uz jelo.
  • Parfe od guščije džigerice 850 Onaj ko je rekao da u životu sve treba probati, sasvim sigurno je tu mitsku rečenicu izgovorio preko zalogaja guščije paštete. Našu smo osmislili kao parfe. Poslužićemo vam, je na sunđeru od kafe uz dodatak citrusa koji prave kontratežu. Brioš se podrazumeva.
  • Guska 950 Meso cele guske punjeno gušičijom džigericom, kombinacijom sezonskih pečuraka i naliveno konjakom. Kuva se na veoma niskoj temperaturi skoro 40 sati. Jelo se sevira na kuliju od kajsije, uz pire od jabuke i crvenog vina. Meso je preliveno sososm od guščijih kostiju.
  • Dimljeni gambori 950 Ovo mediteransko jelo u našoj izvedbi će vas kupiti nesvakidašnjom kombinacijom kratko prodimljenih gambora sa sladoledom od praziluka, sorbeom od čerija i hrskavim krekerima od sipinog mastila. Nakon zalogaja, u ustima se zadržava blagi ukus šampanjca.
  • Zec 850 Meso celog zeca, konfitirano u čistoj pačijoj masti, servirano na kuliju od spanaća, turšija kao hrskavi, a sladoled od banana, karija i jogurta kao kremasti dodatak.
  • Sirevi 600 Kombinacija sireva uz dodatak kandiranih pistaća i putera od pistaća. Bez glutena!
  • Glavna jela
  • Kinoa 900 Kinou služimo sa sladoledom od kukuruza, dzemom od limuna, čičoka pireom, rotkvicama i granolom. Sladoled i pire se prave sa kokosovim mlekom, pa je ovo jelo pravi mali raj na tanjiru za vegane, a sigurni smo da će u njemu uživati i svi ostali koji vole da probaju nešto drugačije.
  • Pansotti pasta 950 Ovako zamišljamo ukus jela, koje su udruženim snagama spremale baka iz Srbije i baka iz Italije. Pansotti pastu smo obogatili suvim šljivama na sosu od žalfije i služimo je sa mariniranom greni smit jabukom, penicom od koštica šljiva, jabuke i sa pistaćima. Ovakva kombinacija ukusa je savršen spoj srpske i italijanske tradicije
  • Tuna 1.300 Nova tuna je nastala kao deo specijalnog menija za Dan zaljubljenih, pa je i logično da na tanjiru dominira crvena boja. Tunu pečemo kratko (tuna ne sme biti prepečena) i služimo je uz crvene njoke sa ukusom cvekle. Ovo ljubavno jelo je upotpunjeno penom od crvenog bibera.
  • Orada sa knedlama sa šljivama 1.400 Ova kombinacija će vas iznenaditi i potpuno oboriti s nogu. Neočekivana kombinacija orade, kompota od crvenog luka, knedle sa šljivama i kremastog sosa sa naglašenom notom crvenog bibera su otkriće o kojem ćete razmišljati i nakon odlaska iz Enso restorana.
  • Brizle 1.050 Za ljubitelje brizli, ovo je prava poslastica. Brizle iz suvida smo ukombinovali sa pilećim sosom sa citrusima koji kroti njihov ukus i dodali karfiol koji ga ističe.
  • Orada / kikiriki sos 1.450 Ukoliko ne volite da eksperimentišete, ovo jelo je idealan izbor za vas. Filet orade služimo sa blago pikantnim kikiriki sosom, uz hrskave rotkvice, marinirane šitake pečurke i krastavac. Ukus: Slano i blago pikantno jelo.
  • Piletina 1.450 Pileći file sa hrskavom koricom, kremasti sos od belog vina, mladi krompiri uz dodatak glaziranih tartufa i mladog luka.
  • Brancin 1.550 Filet brancina, sezonske pečurke, sotirani spanać i pena od portobelo pečuraka je idealno jelo za ljubitelje morske hrane, koji vole tradicionalnu mediteransku kuhinju. Ovde nismo hteli da mnogo eksperimentišemo, već smo filet brancina pustili da bude zvezda i dominira tanjirom kao što zaslužuje.
  • Jagnjetina 1.600 Meso jagnjeta kuva se na niskoj temperatuti, do 36 sati u citrusima i sa malo maslinovog ulja. Spremljenu roladu završavamo na puteru i serviramo na kremu od karfiola i gelu od nane. Rolada se sa jedne strane preliva sosom od jagnjećih kostiju, a sa druge espumom od manchega sira.
  • Biftek 1.700 Odrezak se servira na pireu od graška i preliva sa penom i sosom od pekorino sira. Uz odrezak idu kremaste sezonske pečurke.
  • Pačeći batak 1.550 Kažu da se lepota krije u jednostavnim stvarima. Kada smo osmišljali ovo jelo, vodili smo se tom rečenicom. Pačeći batak suvid smo iskombinovali sa karfiol kremom, kulijem od jabuke i grejvijem sa tartufima. Ukus: Slano, slatko jelo
  • Svinjski file Svinjski file sous vide je omiljeno jelo za muškarce. Služimo ga uz sušeni čeri paradajz, hrskave tikvice i luk, sa dodatkom supe od pasulja.
  • Salate
  • Salata od povrća 700 Svaki letnji meni mora imati svoju zvezdu kada je obrok salata u pitanju. Marinirano povrće služimo na blago gorkom kremu od rukole uz manchego sir Ukus: sveže i blago gorko jelo
  • Mali mix zelenih salata 250 Bez glutena!
  • Mix zelenih salata sa dodatkom čeri paradajza, parmezana i pinjola / 450
  • Slatko
  • Limun i kleka kolač 450 Kremasta kombinacija bele čokolade i kleke, ovseni krambl, sladoled od limuna, puuslica
  • Snikers 450 Kolač napravljen od kikirikija, slane karamele i mlečne i crne čokolade. Uz kolač ide pralina od mlečne čokolade i kikiriki putera i sirup od semena kakaa. Dezert je upotpunjen slanim sladoledom od kokica i karamelizovanim kokicama.
  • Kolač od mente 450 Dezert čine četiri sloja: krambl od semena kakaa, ganaš od crne čokolade i mente, krema od bele čokolade i mente, gel od mente.
  • Forest kejk 600 Apsolutni spektakl, apsolutno spektakularno serviran! Ukusima lavande, bosiljka, čokolade i lešnika usprotivili smo sorbe od cvekle. Naša izvedba Forest kolača
  • REZERVIŠITE VAŠ STO
    Odaberite datum i vreme

    Ili pozovite:
    +381 63 594924