12 Jun, 2020

BOEMSKA RAPSODIJA U DVA JELENA

BOEMSKA RAPSODIJA U DVA JELENA

U subotu, 6. juna zvanično je otvorena letnja sezona u beogradskoj boemskoj četvrti Skadarlija. Da bi posetioci doživeli nešto novo u odnosu na prethodne sezone pobrinulo se i jedno od najpoznatijih boemskih utočišta, čuveni restoran DVA JELENA. Najveći à la carte restoran u Beogradu predstavio je gostima neke novitete, kako gastronomske, tako i personalne. Standardna klijentela i neki novi boemi imali su priliku da na licu mesta vide vrhunski profesionalizam – kako se uvode neophodni noviteti u ponudu, a da se ne naruši ono po čemu se skoro dva veka prepoznaje ovaj hram beogradskog ugostiteljstva. Besprekorno uredno postavljeni stolovi, diskretan plamen sveća i generalno ceo ambijent obećavao je opuštanje i užitak. Lagana muzika i evergrin hitovi „La paloma“, „Santa Lučija“, „Besame mućo“ i drugi uveli su nas u jednu lepu hedonističku priču. Kasnije tokom večeri nastupio je i džez-orkestar sa sjajnim i originalnim obradama, tako da nisu izostali ni „Čamac na Tisi“ i „Devojko mala“ u zaista upečatljivoj izvedbi.

 

OTVORENO NOVO POGLAVLJE- NOVI DUH TRADICIJE

 

Novi šefovi kuhinje, mladi dvojac Stefan Dragićević i Danilo Miljanić sa svojim timom donose nešto sasvim novo i retko viđeno u ponudi beogradskih restorana. Od naših specijaliteta koji su predstavljeni gostima izdvajamo kulinarski podvig Biftek Velington perfektno pripremljen u čijoj harmoniji ukusa bi uživali i najveći kritičari ovog svetski poznatog specijaliteta.  Pored Velingtona, Biftek Taljata sa parmezanom, džemom od suvih šljiva i rukolom, optimalno ispečen po želji gosta, pravi je specijalitet za poklonike najkvalitetnijeg mesa. Kada se ovakvi gurmanluci upare sa odličnim vinom, užitak je potpun. Merlot ili Cabernet Sauvignon po predlogu osoblja restorana bili su pun pogodak. Uz ćureći file sa palentom, parmezanom i sosom od kruške i smokve odlično se uklopilo Sauvignon Blanc vinarije Erdevik. Ponuda je zaista reprezentativna i obuhvata poznate specijalitete od divljači, kao i riblje specijalitete.

Na jelovniku su se našli i autentična tradicionalna jela, dinstani juneći repovi posluženi na taljatelama i dinstani juneći obrazi posluženi na krompir pireu. Slasni komadi mesa toliko dobro pripremljeni da vam nož nije potreban.

Na novom jelovniku DVA JELENA su se našli i biftek sa rižotom od tartufa i sosom od bosiljka, tatar biftek sa aromatizovanim puterom i zapečenim hlebom... Savršeni deserti su takođe jedno od obeležja verovatno najpoznatijeg restorana u Skadarliji.

Specijalitet kuće, vinogradarske palačinke,  poznato je remek-delo poslastičara restorana DVA JELENA. Ono zbog čega stalna klijentela posećuje ovaj restoran su i tradicionalne poslastice – pita s jabukama, pita s višnjama, palačinke s raznim nadevima, itd. Ovoj plejadi poslastica pridružili su se sutlijaš sa šumskim voćem i prave domaće knedle sa šljivama.  

ZAUZMITE SVOJE MESTO U ISTORIJI

Zna se da stalnu klijentelu restorana čine i poznate ličnosti iz sfere javnog života. Neki od njih su svetske zvezde, neki lokalne, neki su poznatiji, neki manje poznati, a neke smo videli i povodom ove promocije. Uspeh restorana ogleda se i u tome što je zadovoljstvo zagarantovano svima. Svi specijaliteti pred goste stižu lepo aranžirani, a veličina porcije zadovoljiće i najraspoloženije goste. Osoblje je profesionalno i nenametljivo, muzika – savršena. Kao što je u uvodu rečeno, u restoranu DVA JELENA dešava se nešto novo, ali na temeljima slavne tradicije. Svratite, počastite se, proveselite se. DVA JELENA je zaista mesto gde nastaju uspomene, a jedna od njih biće i ovo divno veče.  Iskusite novi duh tradicije,  oživite boeme u Vama i  slavite život.