03 Oct, 2019

Vinsko Veče vinarije „Milijan Jelić“

Vinsko Veče vinarije „Milijan Jelić“

Nova sezona "NAŠE LEPE SRBIJE"otvorena je u utorak 24. septembra. Kovač je ugostio Vinariju Milijan Jelić. 

Na Beograd se spistila prva jesenja kiša a topla atmosfera našeg restorana sa vrhunskim vinima Pocerskog regiona i remek delima Kovačevog šefa kuhinje, ostavili su je u drugom planu. 

Očekivani i ispunjeni spektakl ukusa i melosa napravio je još jedno nezaboravno veče. Veče smo otvorili belim vinom Eva. Pratio ga je Kovačev beli rižoto sa tri vrste pečuraka, limunskom notom sosa, posut drobljenim pečenim lešnikom. Nastavili smo sa vinom Morava. Ovo vino svetlo žute boje sa nežnim sivim odsjajem fantastično se složilo sa Tagliatom od pilećeg belog mesa, sous - vide stil, na dolar krompiru prelivenom sosom od kiselih jabuka i serviranom sa povrćem verde.

Na crvena vina smo prešli vinom Kameničanka - na ukusu puno, jako, još mlado, ali i elegantno i svileno. Ispratio ga je jagnjeći but sa sosom od brusnica uz pire od karfiola i krompira posut pečenim kimom.

Zatim smo u četvrtom gangu uparili izvanredno vino Millennium sa srnećim gulašom serviranim sa domaćim hlebom sa orasima i svežom smokvom. Peti gang je obeležilo vino Mammoth koje nas je zavelo eksplozijom mešanih višanja i fine crne čokolade stopljne u cherry bonbonjeru. Marinirani zapečeni file lososa u crvenom vinu, balsamico sirćetu i sosu od limete, serviran sa štapićima od integralnog brašna u susamu je zaokružilo ovaj puni,bogati ukus sa dugom sočnom završnicom. 

Sve vreme nas je kroz Pocerski region vodio najfiniji melos tamburaškog orkestra. Ovo veče hedonizma najavilo je niz jedinstvenih utoraka "NAŠE LEPE SRBIJE" u Kovaču.