16 Oct, 2019

Vinsko veče vinarije Erdevik

Vinsko veče vinarije Erdevik

Iza nas je još jedno nezaboravno veče "Naše lepe Srbije". U utorak 8. oktobra Kovač je ugostio Vinariju Erdevik. Kićeni Srem je zaslužio da ga još jednom obidjemo uz vina, hranu i pesmu. Kovač se orio od pesme i zvuka vinskih čaša. 

Prvo vino koje nas je uvelo u ovo vinsko putovanje protkano Kovačevim ukusima bilo je BELLA NOUVELA. Ispratili smo ga svinjskom pečenicom, mariniranom artičokom punjenom kozijim sirem, serviranom sa domaćim uštipcima.

Drugi gang je otvorilo vino ROZA NOSTRA, koje pruža sve što se i očekuje od vrhunskog rozea. Ovom prelepom vinu, punog tela savršeno su legli pohovani gambori u susamu, servirani sa salsom verde i pogačicom od lisnatog testa.

Sve vreme tokom ovog gastro spektakla milovali su nas zvuci ansambla kojem su se, kako to obično u noćima "Naše lepe Srbije" biva, pridružili gosti. Uživali smo u iskrenoj pesmi gostiju koja je slavila noć prijateljstva i ljubavi. 

Treći gang nas je oduševio belim vinom EX CATHEDRA. Na nepcu čisto, složeno i moćno vino sjajne ličnosti, finoće i izražajnosti stopilo se sa mariniranim pileći batakom na miksu od bele rotkve, celera i cvekle sa belim aćetom.

Na crna vina smo prešli četvrtim gangom i vinom TRIANON udruženim sa jagnjećim kotletom serviranim na pireu od „batat“ krompira, prelivenim marinadom od svežeg bosiljka.

Veseli i zadovoljni dočekali smo i peti gang sa grandioznim vinom GRAND TRIANON. Kovačev šef kuhinje okitio ga je biftek medaljonima na složencu, prelivenim sosom od suvih šljiva i crnog vina.

Slatki kraj i mini čokoladna tartaleta sa prelivom od višnji zaokružila je ovu gastro priču a mi smo ostali bogatiji za još jedno čarobno veče!